Beste slimme rookmelder kopen 2024

De rookmelder moet al sinds 2003 verplicht aanwezig zijn in nieuwbouwhuizen. Echter per 1 Juli 2022 moet er in elk huis op elke verdieping een rookmelder aanwezig zijn. Let op dat ook je verzekering hier eisen aan kan stellen. Dat kan zelfs zo ver gaan dat ze een nieuwe rookmelder verplicht stellen. Je moet dan een rookmelder kopen. Het voordeel van een slimme rookmelder is dat je niet thuis hoeft te zijn als het rookalarm afgaat. Je krijgt een bericht op je smartphone als het alarm afgaat. Je kan dan meteen de nodige actie ondernemen. De smart smoke alarm wordt zo een onderdeel van je smart home. Er zijn veel verschillende merken die slimme brandmelders aanbieden. De meeste smart rookmelders hieronder besproken kun je vaak met meerdere rookmelders tegelijk bestellen om zodoende korting te krijgen, dus korting bij bulk aankoop. Beste slimme rookmelder kopen in 2024? Hieronder onze Top 10 slimme rookmelders met als eerste onze beste keus rookmelder

De beste slimme rookmelder

De beste smart rookmelder kopen voor een veilig huis

Beste koop Rookmelder

Netatmo Slimme Rookmelder

Best geteste Rookmelder

Somfy Slimme Rookmelder

Best beoordeelde Rookmelder

Google Nest Smart Rookmelder

WonenWonen

Top 10 slimme rookmelders vergelijken van dit moment

1. Netatmo Slimme Rookmelder

De Netatmo smart rookmelder is onze beste keus. Ten eerste is het strakke ontwerp fijn, want je wilt niet dat een rookmelder erg opzichtig aanwezig is in je interieur. Ten tweede is het gebruiksgemak hoog. Doordat je de Netatmo Secure app gebruikt krijg je altijd tijdig een melding als het rook alarm afgaat. Tel daarbij op dat de batterij 10 jaar lang meegaat en je hebt een betrouwbare rookmelder. Als de batterij toch leeg raagt dan krijg je tijdig een melding van deze populaire rookmelder op je smartphone. 

Daarnaast is het een plus dat de Netatmo slimme rookmelder je dwingt om het 2.4GHz WiFi netwerk te gebruiken. Daardoor blijft je 5GHZ netwerk beschikbaar voor je andere devices. Naast dat je wordt gealarmeerd als je niet thuis bent, krijg je ook een melding met een geluid van 85 dB. Kortom een uitstekende rookmelder. De beste slimme rookmelder kopen? Ga dan voor de Netatmo smart rookmelder.

2. Somfy Protect Smoke Detector Smart Rookmelder

De Somfy rookmelder is niet alleen zeer compact , maar ook een zeer degelijk apparaat. Het unieke van deze smoke detector is dat je hem met tot wel 10 verschillende Somfy smoke detectors kan koppelen. Dus als bij één brandmelder er een alarmgeluid afgaat, dan kan dit op alle aangemelde rookmelders gepusht worden. Ook hier heb je een app nodig op je smartphone, namelijk de Somfy Protect app. Als je ook de ander beveiigingsproducten van Somfy hebt, zoals de Somfy One +, dan zal deze gelijk ook in gaan schakelen en worden er beelden opgenomen.  Het alarm volume is 85 Decibel en daarmee is het alarm uitstekend te horen. Om alle functionaliteiten van Somfy te kunnen gebruiken en je smart home volledig onder controle te hebben, wordt aangeraden om de Tahoma Switch aan te schaffen. Doordat dit een betaalbare rookmelder is en uitgebreide mogelijkheden heeft is dit onze beste prijs kwaliteit rookmelder.

3. Google Nest Protect Slimme Rookmelder

De favoriet van iedereen. De Google Nest rookmelder. Er zijn twee versies. Ten eerste de high-end rookmelder die op batterijen werkt. Ten tweede degene die op netstroom werkt. Voor het gebruik maakt het niet uit welke keuze je maakt. Naast dat de Nest rookmelder je waarschuwt met een alleraardigste vrouwen stem op 70Db voor rookontwikkeling, speurt de Nest ook naar koolmonoxide. Uiteraard krijg je ook een melding op je smartwatch, tablet of smartphone. Geïntegreerd zitten ook bewegingssensoren. Dus loop je ’s nachts langs deze slimme rookmelder dan geeft hij een groen licht en kun je zien waar je loopt. Je kan meerdere Google Nest rookmelders aan elkaar koppelen en elke individuele rookmelder kun je een locatie toekennen. Als het alarm afgaat verteld de Nest je ook in welke ruimte dat dan is. Bij een lage batterijstand zal er tijdig een melding gegeven worden. Kortom een mooie rookmelder om te kopen.

4. Bosch Smart Home Twinguard Smart Rookmelder

Bosch is een bekend merk, maar staat niet bekend om zijn slimme devices. Dat is jammer, want ze hebben toch een vrij solide reeks aan slimme producten ontwikkeld. Ten eerste natuurlijk de Bosch slimme rookmelder die tevens de luchtkwaliteit kan meten. Echter adviseren we wel dat je gebruik maakt van de Bosch Smart Home systeem. Dit omdat je dan gebruik kan maken van alle smart home functies die deze nette rookmelder heeft. Als je ook de ander Bosch alarm systemen hebt dan kunnen deze naadloos met elkaar werken. Ook de Philips Hue kan in dit systeem meedoen. Let op dat de batterijduur een stuk korter is dan bij andere rookmelders. In dit geval is dat 2 jaar. Door het extra kunnen meten van de luchtkwaliteit is dit toch een zeer aardige rookmelder om te overwegen. Daarbij staat de Bosch rookmelder voor kwaliteit en degelijkheid. De rookmelder is ook design proof.

5. KlikAanKlikUit Slimme Rookmelder

Ieders favoriet de KlikAanKlikUit ZSDR-850 slimme rookmelder. Ze geven aan dat door het ontwerp van deze rookmelder de kans op vals alarm minimaal is. Ze noemen dit een foto-elektrisch, intelligent ontwerp. Om deze rookmelder onderdeel te maken van je Smart Home omgeving moet je of de Internet Control Station – ICS-2000 hebben of de ZigBee Control Station. Je kan dan alle KAKU (KlikAanKlikUit) producten met elkaar koppelen. Je zit dan wel redelijk vast binnen één eco-systeem. Met de Trust app zorg je ervoor dat je in elke kamer een rookmelder installeert. Als er vervolgens rookontwikkeling is dan krijg je een push bericht en gaat ook het alarm zelf fysiek af. De batterijen gaan niet zo lang mee als bij andere apparaten. Ongeveer 3 jaar. Je wordt tijdig op de hoogte gebracht. Vervolgens zijn de batterijen makkelijk zelf te vervangen. Kortom een goedkope rookmelder die precies doet wat hij moet doen.

6. Gigaset Slimme Rookmelder 2.0 One X

Gigaset is hard op weg om een giga assortiment aan slimme producten te kunnen aanbieden, Eén van die producten is de Gigaset Rookmelder. Als je al meerdere artikelen van Gigaset in je bezit hebt, dan doe je er verstandig aan om ook je rookmelder van dit merk te pakken. Zeker als je alle slimme functionaliteiten wilt benutten die er zijn. Met de Gigaset Elements App kun je vervolgens je rookmelder benaderen en gebruiken. Daarbij is het een extra mooie feature dat je de rookmelder ook kan koppelen aan je Philips Hue lampen. Gaat het rookalarm af op je smartphone en het alarm signaal van 85Db doet zijn werk, zorgen de Hue lampen ervoor dat deze ook aangaan, zodat je niet in het donker hoeft te gaan zoeken en je snel bij de plek van de brand kan komen. Kortom een keurige rookmelder om te kopen waar je op kan vertrouwen. 

7. OPUS Smart Rookmelder

De Opus slimme rookmelder valt ten eerste op door zijn aparte vorm. Je moet daar een beetje van houden. Daarentegen gaat het natuurlijk bovenal om de functionaliteit. Je kan bijvoorbeeld de installatie doen door een QR code te scannen. Dit zorgt voor aardig wat gebruiksgemak. De batterijen gaan 10 jaar mee en je krijgt als deze verbruikt raakt 30 dagen lang een melding dat ze vervangen dienen te worden. Door dat deze makkelijke rookmelder ook werkt op zonne-energie en gebruik maakt van het energie zuinige EnOcean protocol is de Opus Smart rookmelder wel een unieke rookmelder. Ook de Apple home kit kan gebruikt worden met deze Opus rookmelder. Bij rook ontwikkeling of bij ontwikkeling van brandgassen zal de rookmelder direct een push bericht sturen naar je smart devices, zoals je iPhone, iPad of Apple Watch. Concluderend een zeer verrassende rookmelder die zeker een plek in onze top 10 waard is.

8. Ajax FireProtect Slimme Brandmelder

De Ajax Fireprotect rookmelder is er eentje van de buitencategorie. Hij is wat prijziger dan andere rookmelders, maar daar krijg je natuurlijk ook wat voor terug, Mocht de hoofdbatterij niet meer werken, dan komt deze rookmelder met een ingebouwde back up batterij. De Ajax rookmelder detecteert niet aleen rook, maar ook een hoge temperatuur. Sterker nog als de temperatuur plots snel zou stijgen dan geeft de rookmelder ook een alarmsignaal. Er is ook een Ajax Fireprotect Pro versie te krijgen. Deze detecteert extra ook koolmonoxide. Met de ingebouwde camera met foto-elektroinsche sensor wordt rook snel gedetecteerd. De kans op valse alarm wordt met deze techniek verkleind. Deze moderne rookmelder werkt het beste met de Ajax Alarmcentrale hub. Met deze hub wordt de rookmelder ook slim en kun je hem koppelen aan je andere smart devices. Uiteindelijk haal je met het kopen van deze rookmelder een stuk zekerheid in huis.

9. Yale SR-SD Smart Brandmelder

De Yale rookmelder is zeker niet de allermooiste, maar doet wat hij moet doen en dat is je waarschuwen bij brandgevaar. Deze goede rookmelder is onderdeel van Yale Smart Living alarmsystemen. Om de rookmelder te gebruiken via je smartdevice kun je de Yale Home app gebruiken. Deze kun je gebruiken op je iOS of Android device. Aan de buitenkant zit fysiek een testknop waarmee je kan testen of het alarm nog goed werkt. De rookmelder werkt op drie Penlite AAA-batterijen. Deze worden overigens meegeleverd. Je koopt een degelijk product voor een degelijke prijs. Zorg wel dat je hem hangt op plekken waar de rookmelder het beste tot zijn recht komt. Denk daarbij aan boven aan de trap of aan het plafond in de woonkamer.

De Fibaro Smoke Sensor 2. Je moet houden van de vormgeving. Het doet mij denken aan de jaren zeventig. Desalniettemin is het wel een goede slimme rookmelder. Hij is ook zeer energiezuinig en kan samenwerken met je Toon thermostaat. Natuurlijk kun je de Fibaro koppelen aan je Z-Wave basisstation. Je kan al je Fibaro rookmelders op deze manieer onderling aan elkaar koppelen. Je kan de gevoeligheid aanpassen. Dit voorkomt valse meldingen als deze coole rookmelder last heeft van keukengebruik of bij het gebruik van een open haard. Ook bij deze rookmelder krijg je keurig een melding als er brandgevaar dreigt op je smartdevice waar je ook bent. Daarnaast is er ook een fysiek alarm door middel van een alarmgeluid met een goed volume van 95 Db. Kortom wil je een aparte rookmelder, neem dan deze hippe Fibaro rookmelder.

MobileMobile

Veelgestelde vragen over de slimme rookmelder

Welke slimme rookmelder is de beste?

De beste slimme rookmelder kopen?  Wat is de beste rookmelder? In de basis doen de meeste rookmelders hetzelfde. Ze waarschuwen je bij brandgevaar. Wat ons betreft is de Netatmo een zeer competente rookmelder. Batterijen gaan lang mee. En dan niet slechts 2 jaar, maar ze beloven dat deze 10 jaar meegaan. De helft van de rookmelders in Nederland werken niet, omdat de batterijen op zijn. Met een slimme rookmelder heb je dit probleem nooit. Je zal altijd een melding krijgen op je app dat de batterij aan vervanging toe is. 100% veilgheid. Daarbij is de draadloze verbinding is sterk om meerdere kanalen. En het is een strakke rookmelder. Kortom hij mistaat in geen enkel interieur. Niets is zo sexy als een rookmelder.

Welke rookmelders adviseert de brandweer?

De brandweer heeft niet de voorkeur voor een merk. Zij zijn hierin onafhankelijk. Wel adviseren zij rookmelders met het Europese keurmerk EN 14604. Brandmelders met dit keurmerk voldoen aan alle eisen, waar een rookmelder aan moet voldoen. Voor de brandweer is het vooral van belang dat er rookmelders in alle huizen aanwezig zijn. Dit voorkomt levens en materiële schade. Ook verzekaars hebben baadt bij rookmelders. Hoe minder schade door brand, hoe lager de premies blijven.

Hoeveel slimme rookmelders moet je in huis hebben?

De regel is dat op elke verdieping één rookmelder moet hangen. Woon je op een enkele etage dan zou één rookmelder voldoende moeten zijn als we de regels zeer nauw zouden volgen. In dit geval adviseren we toch wel extra rookmelders te plaatsen. Het ligt ook wel aan de oppervlakte van je huis. Je ontkomt er dus niet aan om rookmelders te moeten kopen. Zorg er dus altijd voor dat je je extra inleest om te zorgen dat je de beste mogelijke afweging maakt. Je kan hiervoor altijd terecht op de website van de brandweer.

Waar moet je rookmelders plaatsen in huis?

Zorg er altijd voor dat je tenminste een rookmelder in de hal en in de overloop plaatst. Dat zijn namelijk de vluchtroutes en als daar rookontwikkeling is, dan is vluchten een stuk lastiger. Ook in elke slaapkamer wordt geadviseerd om een rookmelder te plaatsen. Als je slaapt heb je vaak te laat in de gaten dat er iets loos is. Verder plaatst je rookmelder minstens 50 centimeter van de muur af. Zorg er ook voor dat je de rookmelder niet in de buurt van ventilatie punten plaasts of in keuken of badkamer. Hou de rookmelder ook uit de buurt van de verwarming. Je kan denken aan een extra rookmelder in de woonkamer of in de schuur waar batterijen worden opgeladen van bijvoorbeeld elektrische fietsen. De meeste rookmelders zijn tegenwoordig koppelbaar.

Wat kost een slimme rookmelder?

Rookmelder komen in verschillende soorten en maten. Het ligt aan de hoeveel functionaliteiten die de rookmelder heeft. Komen ze ook met een koolmonoxidemelder? Hoe lang gaat de batterij mee? Welk merk koop je? En hoeveel rookmelders koop je tegelijkertijd? Dit heeft allemaal invloed op de prijs. Tegenwoordig kun je 5 rookmelders tegelijk kopen en dit heet invloed op de prij per stuk. De goedkoopste rookmelder is van KlikAanKlikUit en kost rond de 30 Euro. De high end slimme rookmelders gaan over de 100 euro heen. En dan heb je het over Google Nest rookmelder of de Bosch Twinguard. De beste rookmelder om te kopen is voor iedereen anders.

ComputerComputer

Slimme beveiligingscamera

Slimme deurbel

Slimme thermostaat

Slimme luchtreiniger