Review Arlo video deurbel

We hebben deze keer de Arlo Video Doorbell Wire-Free & Chime 2 om te beoordelen. Arlo Europe is sinds kort onderdeel van Verisure. Dit is een Zwitsers bedrijf dat groot is geworden in beveiliging. De integratie van Arlo is dan ook een logische. In eerste instantie was Arlo groot in de beveiligingscamera’s. De IP camera van Arlo, de Arlo Pro 4, gaan we ook nog reviewen. Een verwant product om ook op de markt te brengen is dan deze slimme deurbel. We hebben de smart video deurbel al meegenomen in de top 10 pagina van de slimme deurbellen van Bestesmarthome.nl. Hij haalde daar net de Top 3 niet. Maar dat zegt niet zoveel. Als consument heb je je eigen voorkeuren en als de Arlo slimme videodeurbel voor jou alle functies heeft die je zoekt dan moet het zeker goedkomen. Welkom bij de review van de Arlo video deurbel met gong.

Arlo deurbel en gong

Wat belooft de video deurbel verpakking ons?

Een hele leuke, slimme deurbel die in een mooie verpakking komt. Het is zeer duidelijk wat je koopt. De verpakking laat een duidelijke afbeelding zien die echter niet de ware grootte van de deurbel weergeeft. In het echt is deze wel een stuk groter. Op de voorkant van de verpakking staan naast de afbeelding van de smart videodeurbel en gong ook de speerpunten van deze slimme video deurbel. Ik heb ze hieronder op een rijtje gezet.

 • HD Video
 • Bewegingsdetectie en alarm
 • Video bellen
 • Nachtzicht
 • 180 graden kijkhoek
 • Oplaadbare accu
 • Directe verbinding met WiFi

Wat zit er in de Arlo deurbel verpakking?

Wat krijg je nu eigenlijk als je de Arlo slimme deurbel koopt. Wat zit er nu allemaal in de doos? Naast de smart deurbel en de gong zit er het volgende in:

 • 90 dagen GRATIS Arlo Secure proefabonnement
 • Arlo Essential draadloze Videodeurbel
 • Arlo Gong 2
 • Oplaadbare accu
 • Montageplaat
 • Gehoekte montageplaat
 • Schroeven en pluggen
 • Verlengdraad
 • Ontgrendelingspin
 • Beknopte handleiding en snelstartgids

 Wat niet is meegeleverd is het basisstation of Smart Hub van Arlo voor lokale opslag. 

De eerste stappen bij het installeren van de Arlo videodeurbel?

Dan nu het belangrijkste, namelijk de installatie. De accu geeft meteen een teken van leven. Toch heb ik deze eerst even met de meegeleverde kabel aan de Apple oplader gedaan. Deze oplader had ik al en er wordt verder geen lader meegeleverd. Nu weet ik in ieder geval zeker dat de accu 100% is opgeladen. Om de accu te plaatsen kun je de meegeleverde pin gebruiken waarmee je de montageplaat aan de achterkant van de videodeurbel kunt verwijderen. Vervolgens heb ik de zeer summiere meegeleverde handleiding erbij gepakt. Hier verwijzen ze eigenlijk meteen naar de website www.arlo.com/support

En inderdaad op de Arlo site staan de nodige supportartikelen. De eerste stap is om de Arlo app te downloaden. Door te zoeken op Arlo in de App Store of Google Play Store kom je de Arlo app meteen tegen. Je kan dus in verschillende online stores de Arlo app downloaden. Na het downloaden vraag de Arlo app of je push berichten wilt ontvangen. Dit lijk voor een video deurbel wel essentieel. Je bent nu klaar om je account aan te maken. Tijdens het aanmaken van het account wordt er gevraagd om het account te activeren via de mail. Je moet dus je emailadres opgeven. Vervolgens moet je 2 staps verificatie aanzetten. Ik kies ervoor om dit via SMS te doen.

Hoe installeer je de Arlo video deurbel?

Na het kiezen van het product en wat afbeeldingen van wat er is meegeleverd en dat je inderdaad de accu geheel moet opladen. Uiteindelijk kom je bij de installatie video van 5 minuten. Je hebt voor de deurbel 2Mbps upload snelheid per camera nodig. Dus ook voor deze Essential Video Doorbell. Je moet via de app je wifi gegevens invoeren. Daarna plaats je de accu in de deurbel. Vervolgens klik je op de knop van deurbel totdat deze gaat knipperen. 

Al snel zie je een QR code die je door de videodeurbel camera te gebruiken kan koppelen met je smartphone. Als je de QR code hebt gescand hoor je een succestoon. De app gaat nu op zoek naar de deurbel. Als deze uiteindelijk gevonden wordt, mag je de videodeurbel een naam geven. We gaan ervanuit dat je een slimme naam geeft aan de deurbel voor als je meerdere slimme producten hebt. Je wilt wel makkelijk kunnen onderscheiden met welk slim prduct je te maken hebt. Dat is gedaan en nu gaat de deurbel op zoek naar updates en wordt er gekeken of de Arlo video deurbeler nog een firmware update nodig heeft. Dit kan even duren, maar als er een update is, dan raden wij aan om deze altijd zonder uitzondering meteen te installeren.

De Arlo Video deurbel werkt met:

 • Amazon Alexa
 • IFTTT
 • Ok Google
 • SmartThings

Hoe installeer je de Arlo gong?

Nu we de smart videodeurbel hebben geïnstalleerd, is het tijd om de meegeleverde chime, oftewel Gong te installeren. Wederom gaan we naar de Arlo app. De basis voor het beheren van alle slimme producten van Arlo. We kiezen hier het product Chimes. En in ons geval is het de Chime 2. Je krijgt eerst een kort voerzicht wat de gong 2 precies doet. Vervolgens moet je de QR code die achterop de gong zit scannen, zodat de app weet met welke gong hij te maken heeft. Daarna plug je de gong in het stopcontact als je hebt gecontroleerd dat de gong ging knipperen na het scannen van de QR-code. Je moet dat ook bevestigen door op “yes” te klikken.

Meteen daarna komt de vraag of je de gong wilt koppelen met het netwerk waar de slimme videodeurbel onderdeel van uit maakt. Je kiest vervolgens je eigen netwerk en de gong zal hiermee na een tijdje verbinding maken. Geef daarna wel de gong een naam. Altijd goed om al je slimme producten een aparte duidelijk naam te geven. Dat is super handig als je ergens een instelling wilt aanpassen bijvoorbeeld. Als dit alles goed is gegaan wordt de laatste firmware geladen. Dan komt het leuke, namelijk het kiezen van het deurbel geluid. Er zijn meerdere, dus leef je uit. Now you are good to go.

Hoe monteer je de Arlo video deurbel?

We zijn gereed om te beginnen aan de fysieke installatie beginnen van de deurbel. De Arlo app geeft nog steeds duidelijk en goed advies en vraagt of je de video deurbel draadloos of bedraad wilt installeren. Wij houden het toch op draadloos en we kijken weer op de smartphone voor instructies en er wordt duidelijk aangegeven waar je de deurbel het beste kan ophangen. Je kan de optionele gehoekte montageplaat gebruiken om de deurbel in een hoek te plaatsen. Maar dat hoeft dus niet. Arlo geeft precies aan hoe hoog je de deurbel moet gaan monteren. Je krijgt vervolgens de optie voor een gratis cloud trial van 30 dagen. 

Wat kan de Arlo video deurbel?

Deze slimme video deurbel van Arlo heeft een unieke kijkhoek van wel 180 graden. Hiermee heb je altijd goed zicht op de omgeving bij de voordeur. Tevens heeft de smart deurbel een ingebouwde sirenefunctie, waarmee je de slimme deurbel kan gebruiken als anti inbraak systeem. Met de 1080p-video met HDR heb je haarscherpe beelden en ook zeker met de nachtmodus en dit allemaal draadloos. En helemaal gaaf is het dat als er gebeld wordt je dit meteen op je smartphone ziet. Ook als je niet thuis bent. Door de ingebouwde speaker en microfoon kun je meteen met degene bij deur spreken. De bezoeker kan ook een voicemail achterlaten en daarmee kun je dus op een later tijdstip dit terugluisteren en kijken. De Arlo draadloze deurbel is weerbestendig en kan tegen regen, vrieskou, hitte en wind.

Conclusie Arlo video deurbel?

De Arlo slimme video deurbel met gong 2 is de investering dubbel en dwars waard. Echt een betrouwbare videodeurbel. Het installeren gaat makkelijk en je wordt stap voor stap door de installatie geleid. Dit geldt overigens ook voor het installeren van de gong. Nadat je hem hebt gekoppeld aan je smartphone kun jemet de deurbel gebeld worden en dat ongeacht waar je je bevind. Helemaal top is het dat je bewegingsdetectie kan inschakelen. Je krijgt dan een push bericht als er bij de voordeur beweging is waargenomen. Je kan zelf aangeven in welk gedeelte van bijvoorbeeld je tuin de bewegingsdetectie wilt aanzetten en hoe gevoelig je hem wilt hebben. Het geeft meteen een veilig gevoel.

Je kan de Arlo videodeurbel ook prima zonder abonnement gebruiken. Wil je toch wel van alle voordelen gebruiken maken, zoals 30 dagen cloud opslag dan betaal je slechts €2,79 per maand. Dit naast de 90 dagen GRATIS Arlo Secure proefabonnement. Conclusie is dat dit een prima draadloze slimme deurbel is die ik iedereen kan aanraden.