Beste slimme beveiligingscamera kopen 2024

Veiligheid. We willen ons allemaal veilig voelen en om daar extra voor te zorgen kun je slimme beveiligscamera’s installeren. Met deze IP camera’s laat je zien dat je eigendom bewaakt. Dit zal altijd kwaadwillende afschrikken. Met de huidige technieken zijn veiligheidscamera’s extra populair. Voortaan kun je beelden live zien via de app op je smartphone en makkelijk opslaan om het weer terug te kijken. De kwaliteit van de beelden is nu zo goed dat je geen korrelige beelden hebt. Zelfs niet bij weinig licht. Je neemt ook alleen op als er beweging wordt waargenomen. Wij vergelijken en beoordelen de beste beveiligingscamera voor buiten en de beveiligscamera voor binnen. Daarnaast beoordelen we smart beveiliginscamera zonder abonnement en met. Bestesmarthome.nl helpt je met kiezen en kopen met onze Top 10.

Beste slimme beveiligingscamera

De beste beveiligingscamera voor buiten en binnen

Best geteste beveiligingscamera

Eufy by Anker Eufycam IP-Camera

Beste koop beveiligingscamera

Imou Bullet Slimme Beveiligingscamera

Best beoordeelde IP Camera

Ring Spotlight Cam Beveiligingscamera
MobileMobile

De top 10 vergelijken slimme beveiligingscamera van 2024

1. Eufy by Anker Eufycam 2C beveiligingscamera's

De Eufy is een prachtige beveiliginscamera. Waarom is dat? Ten eerste komt deze smart IP Camera met de Eufy Homebase 2. Met dit basisstation kun je alle beelden lokaal opslaan. Dit houdt in dat je niet direct een abonnement hoeft af te sluiten, wat bij ander slimme bewakingscamera’s wel vaak het geval is. Daarnaast gebruikt deze mooie beveiligscamera Smart Image Enhancement. Dus slechte opnames worden daarmee softwarematig verbeterd. Dit is ook in de avond het geval. De ingebouwde zoeklicht helpt om ook dan goede beelden te krijgen. De Eufy weet ook goed onderscheidt te maken tussen mensen en objecten. Met de AES-128 data encryptie blijven de beelden ook altijd veilig. Je kan ook communiceren via de slimme bewakingscamera. Als je de IP camera buitenhangt kan hij prima tegen regen met zijn IP67 certificering. De battery gaat 180 dagen mee alvorens je deze moet opladen. Kortom een uitstekende beveiligscamera.

2. Imou Bullet slimme beveiligingscamera

Ten eerste ziet deze beveiligscamera er waanzinnig uit. Het is net een waakhond met antenne’s als oren en een camera en zoeklicht als ogen. Je kan deze keurige beveiligscamera zowel aan het plafond of aan de muur bevestigen. Door de twee antenne’s is er een sterk WiFi signaal wat dit meteen een betrouwbare beveiligingscamera maakt. Als er alarmmeldingen zijn, worden ze direct gepushed naar je smartphone. Verder komt de Imou Bullet met tweerichtingscommunicatie. Dat houdt in dat je met de luidspreker en microfoon met iedereen die in de buurt van de IP Camera is communiceren. Voorts kun je met de niet meegeleverde SD kaart beelden lokaal opslaan. Je kan ook een NAS oplossing hiervoor gebruiken. Wil je echter terugkijken op je smartphone dan biedt de cloudoplossing van Imou deze mogelijkheden. Dit is dan wel meteen een maandabonnement. Deze goede beveilingscamera werkt goed samen met Google Assistant, Homey en Amazon Alexa.

3. Ring Spotlight Cam IP camera

Dan nu de Ring beveiligingscamera. Een goed design met een dubbele lamp naast de camera. Dit geeft extra licht bij bewegingsdetectie. De naam zegt ook al. Het is de Spotlight IP Camera. Ook deze high end beveiligingscamera heeft scherp beeld door 1080p-hd-video aanwezigheid. Hij komt standaard met een groothoeklens. Door de bewegingsdetectie ben je altijd op de hoogte wat er in en om je huis gebeurd, zowel overdag als in de avond. Er zit ook nog een ectra beveiligsfuncite op, namelijk een sirene alarm. Een extra optie om inbrekers en ongewenste gasten af te schrikken. De batterij is op te laden en de Ring bewakingscamera is compatible met Android, Windows, iOS en macOS. Je hebt wel een Ring Protect abonnement nodig om alle functies te kunnen gebruiken, zoals persoonsherkenning, openemen en opslaan van beelden en voor het instellen van uitgebreide meldingen. Het is een maandabonnement met 30 dagen gratis proefperiode.

4. Ezviz Pro Air beveiligingscamera

De Ezviz C3W Husky Air Pro slimme bewakingscamera is een echte buitencamera. Door de antenne’s heb je vaak een goed signaal te pakken. Is dit nu niet het geval, zorg dan voor een wifi-versterker. Doordat deze cool uitziende bewakingscamera een sd kaart houder heeft, kun je een 256 GB SD Card gebruiken om de beelden mee op te slaan. In principe zou je zonder abonnement deze populaire beveiligingscamera gebruiken al komt ook Ezviz met een cloud oplossing. Echter is dit niet gratis en komt deze service in een betaalde abonnementsvorm. Desalniettemin staat de Ezviz slimmem beveiligingscamera hoog in de top 10. Verder weet deze kwalitatief goede beveiligingscamera goed het onderscheidt te maken tussen mensen, dieren en dingen. Ook in het donker. Tenslotte zit er aardig afschrikoptie op de app en dat is namelijk dat je met het zoeklicht lichtflitsen kan creëren om indringers mee af te schrikken.

5. Arlo Pro 4 XL Beveiligingscamera

Om te beginnen de Arlo beveiligingscamera is een geheel draadloze camera. Je kan deze sexy ip camera via wifi installeren. De Arlo bewakingscamera beroept zich op een zoom tot 12x in met 2K HDR-video met een 160 graden zicht. Voorts is er een zoeklicht beschikbaar. De batterij gaat ook zeer lang mee en zou 365 dagen bruikbaar moeten zijn. Ook is er een ingebouwde alarm functie beschikbaar. Overigens ontkom je er niet aan om de cloud dienst Arlo Secure-abonnement voor 2,99 euro per maand te nemen op opgenomen beelden terug te kunnen kijken. Deze hippe beveiligscamera kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Verder werkt hij samen met bekende slimme assistenten, zoals Alexa, Google Assistant, IFTTT en SmartThings. Deze high-end IP camera is wel qua prijs aan de bovenkant van de markt. Al met al een zeer complete beveilingscamera.

6. Ubiquiti UVC G4 Pro slimme IP Camera

Voor de absolute liefhebber is er de Ubiquity slimme beveiligingscamera. Ubiquiti is voor de fijnproevers onder ons. Het zit wat aan de hoge kant qua prijs, maar daar kijg je ook wat voor terug. Met Ubiquiti heb je meer in eigen hand en de beveiligingsopties zijn top. Om te beginnen sluit je deze kwaliteits beveiligingscamera aan met een ethernetkabel en dat is het. De IP camera maakt gebruik van PoE en haalt zijn stroom en data uit één ethernetkabel. Je kan deze beste beveiliginscamera van Ubiquiti zowel binnen als buiten installeren. De beelden worden bewaard lokaal op een NAS of NVR. Let wel dat je een PoE adapter nodig hebt. Deze is niet mneegeleverd. Je gebruikt voor de aansturing de UniFi Protect app. De beveiligingscameracamera kan tot 3 maal inzoomen, is waterdicht met een IP67 certificaat en gebruikt een wide angle infrarood LED voor nachtvisie. Een abonnement is niet noodzakelijk.

7. Netatmo Presence Slimme Buitencamera

Zoek je een nieuwe buitencamera dan is deze Netatmo wel een betrouwbare bewakingscamera. Wat als eerste opvalt is het enorm grote floodlight. Doet zelfs een beetje aan, zoals de buitenlampen van vroeger. Je weet zo in ieder geval zeker dat als er ongewenste gasten zijn, ze vol in beeld komen. Maar ook voor eigen gebruik is het handig om wat buiten licht extra te hebben. Dit is een fijne beveiligingscamera zonder abonnement. Je kan gegevens lokaal encrypted opslaan op een gecodeerde Micro-SD card. Uiteraard kun je ook kiezen op in de cloud op te slaan, maar dat is aan de gebruiker. Deze prima IP Camera gebruikt Full HD 1080p-video met 8x digitale zoom wat zorgt voor goede beelden. Daarbij is er lange afstandsdetectie van ruim 20 meter. Daarnaast ook nog infrarood nachtzicht van 15 meter. En deze moderne beveiligscamera is geheel smart te gebruiken.

8. Yale Smart Home All-in-One IP camera

Waarom staat deze Yale beveiligingscamera in de Top 10. Vooral omdat deze camera zeer veelzijdig is voor de prijs die je betaald. Dit is namelijk een goedkope beveiligingscamera. Zeker vergeleken met de andere concurrenten van slimme beveilingscamera’s. Wat kan deze betaalbare beveiligingscamera allemaal. Er is een ingebouwede speaker, zodat je kan communiceren via de camera door gebruik van je gekoppelde smartphone. Het is een tweerichtingscommunicatie techniek. Verder is er ook een ingebouwde zoeklicht. Daarnaast zit er in deze kleine beveiligingscamera ook nog een alarm sirene van 110dB. Deze functies zijn allemaal op afstand te bedienen met de Yale View App. Deze is gratis te downloaden via de verschillende app stores. Deze budget bewakingscamera komt ook met een sd kaart houder. Als laatste kan deze beveiliginscamera voor buiten of voor binnen gebruikt worden. Al met al echt wel een topper die niet mag ontbreken in deze lijst.

9. TP-Link Tapo C310 smart beveiligingscamera

Zoek je een nieuwe beveiligingscamera voor buiten en je wilt anders zijn dan andere? Dan heb ik voor jou op nummer 9 een futuristische beveiligingscamera, namelijk de TP-Link slimme bewakingscamera. Misschien wel leuk om wat features op te noemen. Deze slimme beveiligingscamera beschikt over sterrenlicht-nachtzicht. Hoogwaardige beelden bij slecht zicht. Verder een visueel en akoestisch alarm. Dit vooral om ongewenste bezoekers af te schrikken. Zoals de meeste slimme beveilingingscamera’s beschikt deze nette ip camera ook over een tweeweg audio systeem. Je gebruikt de TP-Link met bijvoorbeeld Google assistent en Alexa of via de app op je tablet of smartphone, Hij kan makkelijk zowel bekabeld als draadloos om het netwerk worden aangesloten. Met een niet meegeleverde SD kaart kun je de beelden opslaan. Echter werkt de beveilingscamera van TP-Link alleen bedraad via stroom, dus let hier op als je liever een slimme bewakingscamera hebt die op accu kan werken.

10. Foscam D4Z slimme bewakingscamera

De Foscam slimme beveiligingscamera is een zogenaamde dome ip-camera. De desgin zegt genoeg om de naam eer aan te doen. Door zijn vormgeving is het en robuust en stevige beveiligingscamera. Dit is een ideale slimme beveiligingscamera voor buiten. Deze bewakingscamera bestrijkt een zeer groot gebied door zijn 360 graden draai en kantel mogelijkheden. Ook deze goede beveilingscamera kan met een sd kaart overweg. Echter wil je de beelden in de cloud hebben, dan heb je wel een abonnement nodig. Je moet hiervoor de app downloaden en gebruiken van Foscam zelf. Uiteraard kun je deze slimme beveilingscamera koppelen aan platformen als Google Assistent en Alexa. Hey Google laat mijn Foscam camera zien. Hij is vandalisme bestendig met een IK10 certificering. Waterafstotend is de slimme bewakingscamera ook met een IP66 certificering. Kortom een prima beveiligingscamera. En hij komt met schroeven. Ook wel eens aardig.

WonenWonen

Veelgestelde vragen over de slimme beveiligingscamera

Wat is een IP camera?

Een IP camera, ook wel beveiligingscamera of bewakingscamera, zorgt ervoor dat je altijd en overal kan kijken wat er in en rond je huis gebeurd. Je kan je huisdieren of kinderen in de gaten houden. Je zorgt voor veiligheid door inbrekers af te schrikken. En als er toch ingebroken wordt verzamel je veel bewijs om de inbreker opgepakt te krijgen. Het enige wat je nodig hebt om een goede IP camera te laten werken is een goede internetverbinding. Uiteraard heb je verder nog nodig je smartphone, tablet of laptop om t ebellden met geluid terug te kijken.

Welke beveiligingscamera zonder abonnement?

Je hebt heel veel goede slimme beveiligingscamera’s. Laten we dat voorop stellen. Alleen ben je altijd klaar met de investering. Sommige merken verplichten je bijna om een maandelijks abonnement af te sluiten bij hen. Vaak is de basis nog wel gratis, maar als je ook maar iets aan functionaliteiten wilt ontkom je er niet aan om extra kosten te maken. Gelukkig zijn er ook een paar merken die beveiligingscamera’s aanbieden zonder deze maandelijkse abonnementskosten. Hieronder een aantal camera’s die je zonder abonnementkosten kan gebruiken, omdat ze met meestal met een SD kaar opslag oplossing werken. De volgende beveiligingscamera’s komen hiervoor in aanmerking:

Wat is de beste beveiligingscamera voor buiten?

Je hebt vrij veel keus in slimme beveiligingscamera’s. Veelal zijn bewakingcamera’s zowel binnen als buiten te gebruiken. Toch kun bij specifiek buiten IP camera’s rekenen op wat extra funcites. Zo hebben ze vaak een grotere kijkhoek of een grote bereikbaarheid met het vastlegen van beelden op grotere afstand. Ook is regelmatig het signaalsterkte beter. Dus ben je op zoek naar specifiek een buitencamera dan kun je extra op dei functies letten tijdens je zoektocht naar een de beste beveiligingscamera voor buiten.

Wat is een goede beveiligingscamera voor binnen?

Dit is ook wel een persoonlijke vraag, Het hangt ook helemaal af of je al een smart home configuatie hebt. Vaak is het dan handig om hetzelfde merk te kopen. Je hoeft dan niet een extra app te downloaden of een extra clouddienst af te nemen. Ook ben je al gewend om met de software van het desbetreffende merk te werken. Laat je vooral altjd goed informeren en maak voor jezelf een lijst van punten waarvan jij vind dat deze belangrijk is. Zodoende kun je een goede weloverwogen koop doen om zodoende een betrouwbare beveiligingscamera te kunnen gaan gebruiken.

Waar let ik op bij het kopen van een beveiligingscamera?

Het is altijd belangrijk om te kijken of je al een smart home omgeving hebt. Kijk of de gewenst beveiligingscamera ook daarop kan aansluiten. Verder is het goed om te kijken welke functionaliteiten standaard te gebruiken zijn en wlke functies betaald zijn in vorm van een abonnement. Vaak zie je dat voor videobeelden je een cloud service dient af te nemen. Je hebt ook beveiliginscamera’s die lokaal de beelden opslaat en je dus geen cloud dienst nodig hebt. Je moet dan som zelf zorgen voor opslag. Daarnaast kijk je ook of het waard is om een bepaald bedrag uit te geven om ervoor te zorgen dat je niet alleen betaald voor het merk.

Wat kost een beveiligingscamera?

Je hebt een verschil tussen de binnen – en buiten beveiligscamera. De beveiligingscamera vooor binnen beginnen vanaf 30 Euro. Dan heb je het instapmodel. En vaak heb je er meer nodig dan één bewakingscamera. Dus het kan aardig aantikken. Ook bij het goedkope segment. Wanneer je denkt aan de high end beveiligingscamera voor binnen ga je richting de 300 Euro. Voor de beveiligscamera’s voor buiten moet je denken aan prijzen vanaf 50 Euro oplopend tot 350 Euro. Uiteraard heeft alles te maken met merk, het te gebruiken slimme platform en de specificaties van de ip camera. Heb je meerdere beveiligingscamera’s nodig? Dan kun je beter kijken om meer ip camera’s tegelijk te kopen. Dit is vaak voordeliger.

ComputerComputer