Review Arlo Pro 4 Beveiligingscamera

We hebben nog een Arlo product die we graag willen beoordelen. De reeds bewezen Arlo Pro 4 Spotlight Camera. Echt een hele goede beveiligingscamera voor een veilig gevoel. Ben je op zoek naar de beste veilige smart home omgeving dan zit je bij Arlo goed. Maar laten we niet te snel van stapel lopen. Eerst gaan we de camera uitpakken. Kijken wat de verpakking beloofd. Wat zit er allemaal in de doos? Daarna zullen we de Arlo slimme beveiligingscamera gaan installeren. Aangezien de IP-camera’s een prominente positie innemen in de collectie van Arlo verwacht ik een mooie review. Wil je alle smart beveilingscamera’s bekijken die in de Top 10 staan van bestesmarthome.nl, dan kan dat natuurlijk ook. We hebben er zin om deze camera van een eerlijke, objectieve beoordeling te voorzien. De review van de Arlo Pro 4 beveiligingscamera.

Arlo Pro 4 beveiligingscamera

Wat belooft de Arlo Pro 4 verpakking ons?

De verpakking is precies groot genoeg. Er zit geen te veel opvul materiaal in om het product groter te laten lijken dan het in werkelijkheid is. Een milieubewuste keuze kun je zeggen. Op de verpakking staat alle belangrijke informatie die je nodig hebt om in één keer een goed beeld krijgen van deze IP-Camera.

 • 2K-Video met HDR
 • Nachtzicht in kleuren
 • Geïntegreerde spotlight
 • Tweeweg audio
 • Weerbestendig
 • Directe verbinding met WiFi
 • 160 graden weergaveveld
 • Oplaadbare batterij

Wat zit er in de Arlo Pro 4 verpakking?

In de zeer compacte, milieuvriendelijke verpakking van de Arlo Pro 4 spotlight beveiligingcamera zitten de volgende items:

 • 90 dagen GRATIS Arlo Secure proefabonnement
 • Arlo Pro 4 Spotlight Camera
 • Magnetische muurbevestiging
 • Magnetische oplaadkabel
 • Oplaadbare accu
 • Schroeven en pluggen
 • Arlo bewakingssticker
 • Beknopte handleiding en snelstartgids

Je ziet dat alle essentiële onderdelen aanwezig zijn. Wat niet is meegeleverd is het basisstation of Smart Hub van Arlo die uit te breiden is met een SD kaart. 

De eerste stappen bij het installeren van de slimme beveiligingscamera?

We pakken eerst de handleiding uit de verpakking erbij. Zoals we gewend zijn worden we daar netjes verwezen naar de website van Arlo zelf. Uiteraard word je er eerst op gewezen op de Arlo App te downloaden van de App Store of van Google Play. De app staat al op de smartphone, dus we kunnen los. Op de website van Arlo staan de how-to video’s, troubleshooting tips en extra support artikelen. Laten wij maar meteen de app starten en kijken op welk avontuur we worden gestuurd. In de App kies je voor het toevoegen van een nieuw apparaat. Bovenaan de lijst staat Camera’s. Vervolgens kun je jouw Arlo model kiezen. Voor ons is dit de Pro. Je ziet dan de lijst met alle beschikbare versies van deze beveilingscamera. Van de Pro tot de Pro 4. Na onze keuze begint het installeren pas echt.

Hoe installeer je de Arlo Pro 4 beveligingscamera?

Zorg dat je smartphone verbonden is aan een 2,5 GHZ netwerk om door te kunnen gaan. Uiteraard wordt er dan gevraagd om te connecteren met je netwerk. Nu wordt er gevraagd om de batterij in de IP camera te plaatsen. Dit doe je om op de knop onderaan de slimme beveiligingscamera te drukken. De voorkant komt dan los en kun je de camera eruit trekken. De batterij kan nu geplaatst worden. Controleer dat het lampje aan de rechterkant gaat knipperen. We zijn aanbeland bij de QR code welke gescand dient te worden met de Arlo beveiligingscamera. Je hoort dan een hard geluid wat betekend dat de QR code is gescand. De Arlo app gaat vervolgens proberen de smart IP Camera te koppelen. Dit kan even duren.

Als de Arlo app de bewakingscamera eenmaal heeft gevonden, kun je deze een duidelijke naam geven. Ook hier geldt, kies een logische naam, zodat jij bij storingen weet welk apparaat je moet gebruiken. De volgende stap is dat de beveiligingscamera op zoek gaat naar updates. In ons geval is er een firmware update. Je kan deze niet overslaan. En dat is maar goed ook. Met beveiligingshardware is het extra veilig om met de software up to date te zijn. 

De Arlo Pro 4 smart beveiligingscamera werkt met:

 • Amazon Alexa
 • IFTTT
 • Ok Google
 • SmartThings
 • Apple HomeKit

Hoe monteer je de Arlo beveiligingscamera Pro 4?

Om de beveilingingscamera te monteren heb je nodig de magnetische muurbevestiging. Deze dien je eerst aan de muur te bevestigen. Zorg dat je een goede ondergrond hebt zodat de muurbevestiging stevig zit. De Arlo Pro 4 kun je daarna zonder schroeven magnetisch aan te wandbevestiging doen. Je kan hem zelf de juiste richting om laten kijken. Je hebt ook nog onder een afdak bijvoorbeeld bevestigingen met een alternative muurbeugel die niet zijn meegeleverd, maar die je los kunt kopen. 

Waar bevestig je een beveiligingscamera?

De meeste inbrekers komen nog steeds je huis binnen via de voordeur. Een goede plek om de slimme beveiligingscamera op te hangen is dus in de buurt van de voordeur waarbij de kijkhoek van de IP camera het gebied op en rond de voordeur bestrijkt. Zorg er wel voor dat je de camera op een goede hoogte hangt buiten het bereik van grijpgrage handjes. En andere populaire plek om in te breken is via de achterdeur. Zorg ook dat je daar goede dekking hebt. Je kan altijd even op je smartphone controleren of de hoek goed is en test het uit met je vrouw of man of misschien de kinderen of buurman. Ook ramen zijn natuurlijk punten van inbraak die bekeken moeten worden. Maar voor alles geldt, zorg dat je volledig het gebied kan overzien rond het huis voor maximale veiligheid. Better safe than sorry.

Wat kan de Arlo Pro 4 beveiligingscamera?

Het maakt niet uit of je met of zonder abonnement de Pro 4 camera gebruikt. De smart beveiligingscamera zal sowieso lokaal live 2K streamen. Echter ben je verbonden met de Smart Hub van Arlo, dan kun je ook de beelden opslaan. Ook hier met 2K video met HDR kwaliteit. Je kan de Auto zoom en tracking inschakelen als je dit wenst. De camera zal dan automatisch inzoomen op hetgeen beweegt. Bijvoorbeeld en persoon. Je kan zelf tijdens de live beelden inzoomen. Met de 160 graden kijkhoek heb je altijd een goed beeld. Je kan zelf de slimme beveiligingscamera zo positioneren dat je het beste gebied dekt.

Helemaal mooi is dat er een ingebouwde spotlight, oftewel zoeklicht, aanwezig is. Dit zorgt er voor dat beelden in het donker goed gemaakt kunnen worden. De spotlight kan ook geactiveerd worden tijdens de live beelden. Verder is er noise-cancelling microfoon, waarmee je tweeweg audio hebt. Je kan dus communiceren via de Pro 4 spotlight camera. Als extra feature is er nog het alarm. De Arlo Pro 4 alarm zit in de camera. Je kan deze configureren, maar zoals je mag verwachten van Arlo kun je deze ook handmatig elk moment van de dag inschakelen. Een live alarm zeg maar.