Review Welock Smart Lock Fingerprint

Welock smartlock

Naast alle slimme beveiligingscamera’s en videodeurbellen die we hebben beoordeeld, heeft Bestesmarthome nu ook een slim deurslot toegestuurd gekregen. Een mooie erkenning voor de kwaliteit die we willen uitstralen. De smart lock die we toegezonden hebben gekregen is de Welock Smart Lock Fingerprint Electronic Door Lock Touch41. Een hele mond vol. Maar er staat wel precies wat je mag verwachten van dit slimme deurslot en wat het product doet. Hij is slim, want anders zouden we hem niet beoordelen en je kan het slot gebruiken met je vingerafdruk. Supergaaf natuurlijk. We gaan hem uitpakken en stap voor stap gaan we kijken of dit mooie product aan onze hoge verwachtingen gaat voldoen. Riemen vast voor de Review Welock Smart Lock Fingerprint. Let’s go!

Wat belooft de Welock Smart Lock Fingerprint verpakking?

De smart lock komt in een bescheiden blauwe verpakking. Het hoeft ook niet groot, want het deurslot is tenslotte ook niet zo groot. De doos met inhoud voelt wel zwaar aan. Dit belooft wel wat qua duurzaamheid en kwaliteit leert de ervaring. Op de zijkant staat ook de slogan van Welock, namelijk: A smart way to open your door. WE.LOCK. Op de doos zelf staat niet heel veel informatie aangaande het product zelf. Wel de nodig informatie wat betreft het bedrijf zelf. Deze zullen we puntsgewijs hieronder delen.

 • WE.LOCK Inc
 • Management in USA
 • ServiceAddWelock.Global.com
 • 939 Radecki Ct.City Industry CA 91748 USA
 • Mgforce GmbH-A0D Welock. hindenburgdtr 33, 58095 Hagen
 • B601-1,6F, Silver Star Hi-Tech building. No 1301, Guang Rd. Guanlan t. Longhua Dist. Shenzhen. China 518110.
 • Made in P.R.C.
 • QR code Download App
 • https://WelockGlobal.com
 • Unieke serienummer van het product

Wat zit er in de Welock Smart Lock verpakking?

Wat zit er allemaal in de verpakking als je de Welock Smart Lock Fingerprint koopt. Er zit minder in dan je misschien denkt. Maar minder is ook wel eens meer.

 • WeLock Smart Lock Fingerprint Electronic Door Lock Touch41
 • Product ID
 • RFID Card 3 stuks
 • Cilinder slot extensie
 • Ondersteunende schroeven.
 • Pluggen
 • Pinnetje
 • Philips schroevendraaier
 • Inbussleutel
 • Uitgebreide  handleiding
 • AAA batterijen ontbreken en dien je zelf te kopei

De eerste stappen bij het installeren van het slimme deurslot.

Voordat we ons enthousiasme de vrije loop laten, is het belangrijk om de compatibiliteit te controleren. De WeLock Touch41 is compatibel met deuren met een dikte tussen 50 mm en 100 mm, wat de meeste deuren in Nederland geschikt maakt. De cilinderdiameter moet 60 mm of 70 mm zijn, ook hier dus de standaardmaten in Europa. De deur moet ook een DIN links of DIN rechts configuratie hebben. Met behulp van de meegeleverde meetinstructies, die duidelijk en eenvoudig te volgen zijn, controleren we de afmetingen van onze deur en cilinder. Alles lijkt in orde. We kunnen doorgaan naar de volgende stap. Uiteraard is het belangrijk dat je het oude slot netjes verwijderd. Doe dit met zorg, want je wil niet de deur beschadigen.

Hoe installeer je de batterij van het slimme deurslot?

Wat is dit leuk. Het schroefje aan de zijkant van het slot heb ik open gemaakt. De metalen kap kun je vervolgens heel soepel verwijderen. De handleiding geeft aan om dat het batterij kapje te verwijderen. Deze is van rubber en als je het kapje hebt opengedaan moet je het geheel nog een keer openen. Aangezien het van rubber is wil je niet te veel kracht zetten. Maar gelukkig blijkt het materiaal stevig genoeg en is het meer een voorzichtigheid van mijzelf, omdat dit de eerste keer is dat ik met slot aan de slag ga. De batterijen kun je dan natuurlijk makkelijk plaatsten. Wel zelf aanschaffen. Het zijn tripple AAA batterijtjes trouwens. Het slimme slot begint meteen te piepen om aan te geven dat er stroom is.

Hoe installeer je het slimme deurslot?

De installatie van de WeLock Touch41 zelf is verder verrassend eenvoudig, zelfs voor beginners. De handleiding is zeer helder en uitgebreid en beknopt tegelijk met duidelijke illustraties die je bij elke stap begeleiden. De meegeleverde inbussleutel is van een goede kwaliteit en passen perfect in de schroeven. We plaatsen de cilinder in het gat van de deur, waarbij we erop letten dat de richting correct is (DIN links of DIN rechts). 

Vervolgens bevestigen we de cilinder met de meegeleverde schroeven, die soepel in de daarvoor bedoelde gaten glijden. We hebben de extra cilinder voor wat dikkere deuren deze keer niet nodig. De deurknop komt makkelijk los en als de cilinder op zijn plaats zit kun je deze makkelijk terugplaatsen. Binnen enkele minuten is de installatie dan ook voltooid. We voelen ons toch wel een beetje trots. En nu gaan we natuurlijk kijken of deze Smart Lock ons ook na het sluiten van de deur weer binnen gaat laten. Fingers crossed. 

Installern software Welock Smart Lock Fingerprint deurslot?

Op het slot aan de klink kant zit een QR-Code. Deze dien je na installatie van het slot in de deur te scannen. Dit doe ik dan ook en we worden naar de installatie pagina van dit type slot geleidt. We zien het serienummer en je kan verschillende talen kiezen. Nederlands is daar niet één van, maar wel natuurlijk Engels, maar ook Frans, Italiaans, Spaans en Duits. Ook is er een Whatsapp banner te zien. Deze kun je ongetwijfeld gebruiken als je hulp nodig hebt. Wel zo handig.

Verder is zijn er drie keuzes. APP, Manual en FAQ. Wij gaan voor de APP. De volgende system en worden ondersteund:

 • Google Play
 • Android
 • iOS
 

Ikzelf ga de app installeren op een iPhone en wordt meteen doorgelinkt naar de Apple App Store. De WeLock app is geïnstalleerd en vraagt deze de Bluetooth mag gebruiken. Daarna krijgen we de User Agreement and Privacy Policy. Daar vinden we wel wat van, maar daar zal ik nog eens een blog aan wijden. Die vinken we aan. We vullen ons telefoonnummer in en krijgen een verificatiecode. Uniek wachtwoord gekozen en dan nog “WeLock” Would Like to Send You Notifications…… Allow. 

We zijn klaar om het slimme slot te gaan koppelen. We krijgen twee keuzes. Add Lock of Add gateway. De Gateway die heb ik nog niet, dus we houden het bij de smartlock. We scannen nogmaals de QR code en moeten ook het unieke ID van het slimme deurslot invullen. Deze vind je op het smart doorlock zelf, maar ook op de doos.

Werkt het Welock Smart Lock Fingerprint deurslot?

We zijn gelinkt met de WeLock Smart Lock. Dat ging super simpel. Nu kijken of deze ook verder naar behoren werkt. We drukken 5 seconden op de knop op het slot en we krijgen de vraag of we onze vingerafdruk willen laten scannen. Dit doet hij twee keer en zo te zien zijn we klaar om het slot in actie te zien. Wonderbaarlijk werkt het ook nog. Vet!. Ook met de app kan ik het slot openen trouwens. Met de SET knop kan ik ook de drie meegeleverde RFID kaartjes scannen en koppelen. Dit gaat in principe hetzelfde als eerder. En ook met de kaartjes kom je makkelijk binnen. Top!

Conclusie Welock Smart Lock Fingerprint Electronic Door Lock Touch41?

Uiteindelijk is dan de vraag. Is dit nu een goede smart lock. Dat is het wel degelijk. Dit slimme deurslot voelt solide aan. Stevig. Ook niet onbelangrijk is dat de installatie redelijk eenvoudig is. De App is zeer duidelijk en dat hebben we ook wel eens naders gezien. Je kan met de tags of met een vingerafdruk scanner de deur openen. Of direct via de We.Lock app. Dus met recht een slimme toevoeging voor je smart home. Dus wat bestesmarthome betreft is de WeLock smartlock een hele mooi aanvulling om je huis nog veiliger te maken. Ook kunnen we ons best wel voorstellen dat je deze techniek ook kan gebruiken als je een AIRBNB hebt of een Bed en Breakfast. Kortom de mogelijkheden voor een goede toepassing zijn legio.