Beste slimme luchtreiniger van 2023

Je bent op zoek naar een gezondere klimaat in je huis. Je zorgt vaak wel voor de temperatuur, maar je vergeet daarbij aan de kwaliteit van de lucht te denken. We hebben voor jou de beste slimme luchtreiniger, de beste slimme luchtbevochtiger en de beste slimme luchtwasser gevonden. De Airwasher doet het dus beide. Naast dat deze de lucht bevochtigd, wordt ook de lucht gereinigd. We zullen het verschil tussen de beide technieken uitleggen. Daarnaast hebben we natuurlijk uitgezocht welke nu de beste is om te kopen. Ten eerste hebben we gekeken naar de oppervlakte die het aankan, het geluid wat erbij komt kijken en de prijs, kwaliteit verhouding.

Gezonde huiskamer

Beste slimme producten voor gezonde luchtkwaliteit in huis

Beste slimme luchtwasser

De Venta AeroStyle luchtwasser

Venta AeroStyle Luchtwasser

Beste slimme luchtreiniger

AEG slimme luchtreiniger

AEG Luchtreiniger

Beste slimme luchtbevochtiger

Duux slimme luchtbevochtiger

Duux Beam 2 Luchtbevochtiger

Waarom is een gezond klimaat in huis zo belangrijk?

Ten eerste zorgt een gezond binnenklimaat voor minder lichamelijke problemen. Denk daarbij aan een droge huid, droge ogen, maar ook bijvoorbeeld hooikoorts en astma. Zelfs als je reuma hebt zal een goede luchtkwaliteit helpen met de klachten te verminderen. Droge lippen, puistjes bij pubers, exceem en zwakke longen bij te vroeg geboren babies. Een groot gedeelte van de tijd besteed je thuis, zonder dat je veel aandacht besteed aan de luchtkwaliteit. Je denkt bijvoorbeeld wel aan de verwarming of een raam open zetten als er nare geurtjes zijn. De oplossing voor al deze ongemakken is een luchtbevochtiger, of een luchtreiniger of een combinatie van de twee, dus met een airwasher. Je zal snel zien dat de kwaliteit van de lucht beter wordt en je lichaam en geest zich beter voelt. Minder last van hoofdpijn en een een mooie soepele huid. Wees lief voor jezelf en zorg voor een fijn binnenklimaat.n

Wat is het verschil tussen een luchtreiniger en een luchtbevochtiger?

In het kort zullen we hier uitleggen wat het verschil is tussen een luchtreiniger en een luchtbevochigter. Uiteraard als je meer wilt weten kun je naar de desbetreffende productpagina gaan onder deze tekst waar we nog dieper op de materie zullen ingaan. Beide technieken dragen bij aan een prettigere, gezonde leefomgeving. De slimme luchtreiniger of air purifier zorgt ervoor dat de lucht schoon is en vrij van ongewenste fijnstof, allergenen en ander vuile deeltjes. De luchtreiniger gebruikt hiervoor een speciaal filter. Daarentegen zorg je er met de slimme luchtbevochtiger voor dat te droge lucht weer vochtig wordt. De vochtigheidsgraad wordt hiermee op een gezond level gebracht. Het enige wat hiervoor nodig is, is simpel kraanwater. Wil je het beste van beide werelden dan ga je voor de smart airwasher. Deze doet beide, zowel de lucht reinigern als bevochtigen. Met deze techniek krijg je het beste van beide werelden.